Härkäsimppu

Härkäsimppu (Triglopsis quadricornis) on piikikäs ja isopäinen simppu, jonka erottaa muista simpuista helposti pään neljästä “sarvesta” eli luukyhmystä. Härkäsimpusta esiintyy myös sarveton sisävesimuoto, mutta fongarin kannattaa ehdottomasti keskittyä erittäin yleiseen meressä elävään sarvelliseen härkäsimppumuotoon. Härkäsimpun voi sekoittaa isosimppuun, jolta kuitenkin puuttuvat pään luukyhmyt. Isosimpulla on myös pystyraidalliset rintaevät ja se on kokonaisuutena myös selvästi värikkäämpi. Varsinkin kutuaikana isosimppukoiras on jopa erittäin kaunis kala.

Mistä ja millä:

Härkäsimpun löytää helpoiten merialueelta 15-20 metrin syvyydestä. Kaloja löytyy runsaasti myös  paljon syvemmältäkin, mutta kalastus on huomattavasti helpompaa matalammasta vedestä.

Helpoiten härkäsimppuja saa tapsipilkillä, mutta minkä tahansa syötitetyn koukun pudottaminen pohjan saa simpun nappaamaan. Myös pienet jigit toimivat isompien simppujen kohdalla. Härkäsimppuja esiintyy runsaasti Turun Saaristossa ja yksi varmimpia paikkoja kalan ongintaan onkin Airiston matkailulukeskuksen edustalla sijaitseva laituri.

 

härkäsimppu

Härkäsimppu

 

Härkäsimppu2

Härkäsimppu Turun saaristosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *