Kilohaili

Kilohaili (Sprattus sprattus) muistuttaa hyvin paljon silakkaa. Silakan selän väritys on kuitenkin häivähdys oliivinvihreää verrattuna tummaselkäisempään kilohailiin.  Aikuiset yksilöt erottavaa hyvin vatsaevien sijainnista. Kilohaililla vatsaevän etureuna on selkäevän etureunan edessä tai samalla tasolla, kun taas silakalla se on selkäevän etureunan takana.

Nuorilla yksilöillä evien paikat eivät ole kuitenkaan vielä vakiintuneet, joten huomattavin ero on kilohailin vatsassa sijaitsevat terävät talkasuomut. Talkasuomut tuntuvat piikikkäiltä ja sormea onkin vaikea kuljettaa kilohailin vatsaa pitkin suomujen vastaisesta.

Mistä ja millä:

Kilohailit liikkuvat silakoiden kanssa samoilla alueilla, mutta pienen kokonsa vuoksi niiden ei ole havaittu tarttuvan silakan pyynnissä käytettävään silakkalitkaan. Kilohailia voikin tavoitella tavallisella ongella samoilta paikoilta missä silakkaakin tavataan. Tunnettuja silakan ongintapaikkoja ovat Helsingissä Kaapelitehteen ranta, Naantalissa Ukko-Pekan silta, Vaasassa Raippaluodon silta, Kotkassa Hallan silta sekä Lilholmenin läppäsilta Paraisilla.

silakka ja kilohailu

Silakka ylhäällä ja kilohaili alhaalla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *