Tmi Kalamestari – Kuka minä olen?

 

Ei missää mual ol näi hianoo ko Poris


090612_ainojateppo-151

 

Kotkalaissyntyisenä, mutta Porissä lähes koko elämäni asuneena voin tietenkin yhtyä otsikon (epäilemättä porilaiseen) sananlaskuun.

Tutustumiseni kalatalouden ihmeelliseen maailmaan alkoi vuonna 2002, jolloin sain opiskelupaikan Turun ammattikorkeakoulusta. Iktyonomiksi valmistuin Paraisilta vuonna 2007, jonka jälkeen olen työskennellyt n. 4 vuotta eri kauppojen kalatiskeillä. Pisimmän urani tein Turun Stockmannilla, mutta myös S- ja K-ryhmän palvelutiskit ovat tulleet vuosien saatossa tutuiksi.

Kysy tarjousta juuri teille räätälöidystä kalankäsittely- ja ruuanlaittokurssista.

 Työkokemus

 

Kalatiskiurani aloitin Klaukkalan edesmenneessä K-supermarketissa.

 

ohton kauppa

 

Itsekin yritin aikanaan saada kuvassa mainostettua pangasiusta suomalaisten ruokapöytään, mutta asiakkaat eivät oikein olleet vakuuttuneita tuosta eksoottisesta tuontikalasta.

Alan ammattilaisille on aina kalatiskeillä kysyntää, joten seuraavaksi päädyinkin Turun Stockmannille töihin. Stockmann oli ehdottomasti paras paikka työskennellä, koska siellä opin kalanjalostuksen ja erityisesti ruuanlaiton salat. Stockmannilla tehtiin hyvin paljon valmiita kalatuotteita ja puolivalmisteita itse, eikä tyydytty tilaamaan valmiita tuotteita tavarantoimittajilta.

 

stocka

 

Tyylinäyte Stockmannin kalatiskiltä (Åbo Underrättelser):

 

stokka

 

 

Vuonna 2010 lähdin Jyväskylän yliopistoon opiskelemaan akvaattisia tieteitä, koska halusin myös akateemista osaamista kalatalouden alalta. Jyväskylässäkään en kuitenkaan päässyt kalatiskityöstä irti, vaan minut imaistiin heti ensimmäisten joulukiireiden aikana Mestarin herkun kalatiskille Sokokseen. Maisteriksi valmistumisen lähetessä vuonna 2015 tein viimeiset työvuoroni “Herkussa” ja työkaverit olivat muistaneet minua myös pienellä lahjalla.

 

2014-07-03 11.33.51

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *