Ei missää mual ol näi hianoo ko Poris
Kotkalaissyntyisenä, mutta Porissä lähes koko elämäni asuneena voin tietenkin yhtyä otsikon (epäilemättä porilaiseen) sananlaskuun.
Tutustumiseni kalatalouden ihmeelliseen maailmaan alkoi vuonna 2002, jolloin sain opiskelupaikan Turun ammattikorkeakoulusta. Iktyonomiksi valmistuin Paraisilta vuonna 2007, jonka jälkeen olen työskennellyt n. 4 vuotta eri kauppojen kalatiskeillä. Pisimmän urani tein Turun Stockmannilla, mutta myös S- ja K-ryhmän palvelutiskit ovat tulleet vuosien saatossa tutuiksi.
Kysy tarjousta juuri teille räätälöidystä kalankäsittely- ja ruuanlaittokurssista.
Työkokemus
Kalatiskiurani aloitin Klaukkalan edesmenneessä K-supermarketissa.
Itsekin yritin aikanaan saada kuvassa mainostettua pangasiusta suomalaisten ruokapöytään, mutta asiakkaat eivät oikein olleet vakuuttuneita tuosta eksoottisesta tuontikalasta.
Alan ammattilaisille on aina kalatiskeillä kysyntää, joten seuraavaksi päädyinkin Turun Stockmannille töihin. Stockmann oli ehdottomasti paras paikka työskennellä, koska siellä opin kalanjalostuksen ja erityisesti ruuanlaiton salat. Stockmannilla tehtiin hyvin paljon valmiita kalatuotteita ja puolivalmisteita itse, eikä tyydytty tilaamaan valmiita tuotteita tavarantoimittajilta.
Tyylinäyte Stockmannin kalatiskiltä (Åbo Underrättelser):
Vuonna 2010 lähdin Jyväskylän yliopistoon opiskelemaan akvaattisia tieteitä, koska halusin myös akateemista osaamista kalatalouden alalta. Jyväskylässäkään en kuitenkaan päässyt kalatiskityöstä irti, vaan minut imaistiin heti ensimmäisten joulukiireiden aikana Mestarin herkun kalatiskille Sokokseen. Maisteriksi valmistumisen lähetessä vuonna 2015 tein viimeiset työvuoroni “Herkussa” ja työkaverit olivat muistaneet minua myös pienellä lahjalla.