Vinkkejä kalankäsittelyyn

Fileointi

Ensimmäiset fileet menevät jokaisella aloittelevalla kalankäsittelijälle enemmän tai vähemmin jauhekalamateriaaliksi. Tästä ei kannata kuitenkaan lannistua, koska kalan fileoinnin oppii ainoastaan tekemällä. Fileoinnissa pätee siis myöskin sääntö, että mitä enemmän sitä tekee, niin sitä taitavammaksi tulee.

Fileointitapoja on monia eikä yksikään tavoista ole ns. “oikea”, vaan jokaisella on omat toimintatapansa johon ovat tottuneet. Työkalut näyttelevät suurta osaa kalankäsittelyssä ja hyvänkin harrastuksen saa tunnetusti pilattua huonoilla välineillä.

Kirjolohen/lohen fileointifileet

Hauki ruodottomaksi

Ahvenen fileointi

Ahvenen nylkeminen

Kuhan fileointi

Kalan suomustaminen

Mateen nylkeminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *